BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torek, 12. januar 2010

Opis oddaje


Oddaja Tančica je kulturna oddaja, kot smo predstavili že v predstavitvi.  Njen namen je gledalcem predstaviti kulturno dogajanje na Ptuju, jim podati poglobljene poglede na aktualne teme in predstaviti raznolikost kulture.


Tematski okvir oddaje je širok, saj se ne bo omejila le na klasično in resno umetniško dejavnost, pač pa se bo posvetila tudi ljubiteljski kulturni dejavnosti in mejnim, predvsem pa zanimivim zvrstem. Tako želi oddaja predstaviti dogodke, ljudi in teme klasične umetnosti in kulturnega ustvarjanja, kot so gledališče, likovna umetnost, literatura, fotografija in glasba. Obenem pa želi predstaviti tudi ljubiteljsko kulturo, kot je delovanje društev, zborovska in pevska dejavnost, druga glasbena dejavnost, moderna umetniška dejavnost, svoj prostor pa bodo našli tudi mladi ustvarjalci, plesna dejavnost, moda in uporabna umetnost. Oddaja se dotakne tudi kulturne dediščine, ki jo je mogoče najti na tem področju.

Oddaja ima pet rubrik, začne pa se z napovednikom, ki vam predstavi vse teme obravnavane v oddaji. Prva rubrika se imenuje In medias res - to je rubrika aktualno, ki je sestavljena iz kratkih  prispevkov o aktualnih dogodkih, kot so odprtje razstav, gledaliških premier, umetniških razstav, itd.   Nato sledi rubrika Fokus, ki podrobneje predstavi neko temo izbranega kulturnega področja, tako da gledalci dobijo globlji vpogled v zanimive teme in probleme na kulturnem področju. Rubrika Portret predstavi delo nekega umetnika ali umetniškega društva, ki delujejo na ptujskem področju. Seveda smo eno rubriko posvetili tudi literaturi in literarnim ustvarjalcem, kjer dajemo poudarek tistim, ki delujejo ali prihajajo z našega področja. V rubriki Knjižni molj boste našli  tudi nasvete za dobro branje. Zano je že, da je Ptuj skupaj s partnerskimi mesti eden od nosilcev naslova Evropska prestolnica kulture 2012. Zato je zadnja rubrika EPK 2012 posvečena spremljanju novovsti in dogajanja na tem področju in predstavljanju problemov, ki se tukaj pojavljajo.  V oddaji pa boste tudi izvedeli, kam vse vas vabijo kulturni dogodki. 

Vabljeni k ogledu vsak predzadnji ponedeljek v mesecu.



Vse predloge in pripombe pa lahko sporočite na e-mail naslov:
tancica@petv.tv

0 komentarji: